בהשתחוויה אנו מאמינים בשילוב התיאטרון בקהילה.
לתיאטרון סגולות ייחודיות בהשפעתו על האדם והקבוצה.
באמצעות התיאטרון בכלל והתיאטרון הקהילתי בפרט ניתן לגרום לשינוי חברתי מהותי בקהילה ספציפית ובקהילה המורחבת על ידי הצגת הסיפור האישי / קולקטיבי.
בתהליך הקבוצתי יעלו חברי הקבוצה את ההתמודדויות, הקונפליקטים והשאיפות מחיי היומיום שלהם ויהפכו לקבוצת שחקנים יוצרת אשר מבטאת את רחשי לבם של אנשי הקהילה המקומית.
השימוש בתיאטרון ייתן במה לביטוי עצמי וקבוצתי באמצעותו יצאו חברי הקבוצה למסע חווייתי, מעצים, מהנה ולא שגרתי, שבסופו יוביל אל ההשתחוויה (קידת השחקנים בסוף ההצגה).

מהו תיאטרון קהילתי?

בתיאטרון קהילתי, העבודה מתמקדת בקבוצה בעלת מכנה משותף. הקבוצה הופכת לקבוצת שחקנים בזכות תהליך הנעשה דרך כלים תיאטרונים. בתהליך העבודה מעלים המשתתפים חומרים מעולמם האישי, מתנסים בתיאטרון ובדינאמיקה קבוצתית, ולבסוף מעבד הבמאי את החומרים והטקסטים לכדי הצגה, אשר תוצג בפני הקהילה המקומית ותהווה מפתח להתמודדות עם בעיות הרלוונטיות לכל משתתף בקבוצה, לקבוצה כולה וכן לקהילה.

ייחודו של התיאטרון הקהילתי שהוא מעניק משמעות לקולות האותנטיים של האנשים בקהילה בה הוא מתקיים. זהו תהליך אסתטי, תרפויטי ופוליטי בעת ובעונה אחת שגורם להעצמה אישית וקבוצתית לכל אורכו, משלב איתור וגיבוש הקבוצה, שאיבת החומרים והסיפורים מחיי היומיום, עיבודם למחזה דרמטי מקורי והצגתו מול הקהילה המקומית .

מעצם עלייתם לבמה, השחקנים בתיאטרון הקהילתי הם נציגי הקהילה, משחקם אמנם מתאפיין בחוסר מקצועיות אך יש ל ו איכות מיוחדת, כפי שהגדיר ברטולד ברכט בהערות שרשם על השחקן הפרולטרי. על פיו,

"זהו שחקן שלא למד בבית ספר למשחק, ועל כן חסר לו הברק המקצועי והביטחון העצמי שיש לשחקן מקצועי. אמנם במשחקו הנאיבי והפשוט אין הוא מסוגל לבטא אישיות מורכבת ועומק פסיכולוגי , אך הוא יכול לספק הארה או הערה מפתיעה בפשטותה על המציאות החברתית המסובכת. שחקן כזה יודע היטב מהי עוולה חברתית מפני שהתנסה בה בעצמו, ועל כן זעקתו על הבמה אותנטית, והיא סוחפת עמה לא רק את הקהל המקומי אלא גם את הצופים אניני הטעם".

אפשרויות נגישות (לחץ כאן לסגירה)